Hallo, ik ben Astrid Schuitema, geboren op 30 april 1986 te Groningen en
opgegroeid in Winsum. Sinds het jaar 2006 heb ik gewoond in Groningen en ik ben in november 2018 verhuisd naar Klazienaveen in Drenthe.
 

Als klein kind was ik al druk bezig met het schilderen op nummer. Een plaatje dat al in vakjes verdeeld is met nummers. Deze vakjes kon je schilderen door middel van de kleuren verf die eveneens met nummers waren aangegeven. Tijdens de middelbare schooltijd ben ik daar mee gestopt want ik vond mezelf daar toen te oud voor.

Toen ik ongeveer 20 jaar was zag ik in een bouwmarkt een schildersezel  voor beginners staan. Ik had dat toen direct meegenomen want schilderen vond ik altijd zo leuk. Echter waren er nu alleen geen nummers. Ik wist toen niet goed waar ik moest beginnen, wat ik moest schilderen en hoe ik de gewenste kleuren kon krijgen. Ik heb wat uitgeprobeerd maar het resultaat was niet helemaal wat ik er van gehoopt had. Spoedig na mijn schilderpoging kwam ik bij toeval in contact met een mevrouw die schilderlessen gaf en ze nodigde mij uit om een kijkje te komen nemen in haar atelier. Toen ik bij haar ging kijken waren er cursisten aan het schilderen. De schilderijen waar zij aan werkten waren echt super mooi. Ik dacht bij mezelf dat ik dat nooit zou kunnen. Veel details, realistisch, netjes en precies, prachtig vond ik het.

De lerares was ervan overtuigd dat ik het zeker ook zou kunnen. Ik ben toen in het jaar 2007 met veel enthousiasme begonnen met schilderen en dan wel onder haar leiding. Inmiddels heb ik veel geleerd en zijn mijn schilderkunsten steeds beter geworden. Ik kan nu zelfstandig van een afbeelding of foto een mooie schilderij maken. Nog altijd heb ik er veel plezier in en kan ik zeggen dat schilderen mijn passie is!