Update 02-11-2022: Kunst in Klazienaveen was een succes

Klazienaveen – afgelopen zondag 30 oktober 2022 was het dan eindelijk zo ver, het evenement Kunst in Klazienaveen ging dan eindelijk van start! Om 11:00 uur gingen de deuren van de Noorderbreedte open. Een groot aantal bezoekers kwamen een kijkje nemen naar alle kunstwerken en waren erg enthousiast.  De verscheidenheid aan kunst was een groot en de kwaliteit was hoog. Het was een gezellige drukte en de organisatie was goed geregeld.

“Het was een ontzettend mooie en gezellig dag waarbij veel bezoekers kwamen kijken en ook de kunstenaars zelf waren enthousiast”, zegt organisator Astrid Schuitema.  Op de vraag of het evenement volgend jaar weer op de kalender zal staan geeft Astrid Schuitema aan “waarschijnlijk wel, als ik zie hoe enthousiast iedereen was dan geeft me dat energie om het nog een keer te proberen”.


Update 29-09-2022: Maar liefst 25 kunstenaars hebben zich aangemeld! Van schilderen, tot houtbewerking, metaalbewerking, keramiek, gedichten en papier-maché. Dus kom allemaal kijken op zondag 30-10-2022 van 11:00 uur tot 17:00 uur in de Noorderbreedte in Klazienaveen. Entree is gratis.

persbericht:

Beste lezer, hierbij een persbericht inzake Kunst in Klazienaveen
------------------------------------------------------------------------------------------
Voorbereidingen evenement Kunst in Klazienaveen in volle gang


Klazienaveen – Op zondag 30 oktober 2022 van 11:00 uur tot 17:00 uur gaat het evenement Kunst in Klazienaveen plaatsvinden in het Wijk- en dienstencentrum de Noorderbreedte. De organisatie is al volop bezig met de voorbereidingen.
Maar liefst 25 kunstenaars hebben zich aangemeld om hun kunstwerken tentoon te stellen! “Heel mooi om te zien dat kunstenaars enthousiast zijn om mee te doen”, zegt organisator Astrid Schuitema. “Hier doe ik het voor en het geeft me energie om er een succes van te maken. Hopelijk komen er bezoekers op af om al de kunstwerken te bewonderen. Het is echt de moeite waard om de kunst te bekijken. Het is heel bijzonder om te zien wat mensen allemaal kunnen maken en hoeveel passie de kunstenaars hebben” zegt de organisatie.
Verschillende soort kunst zal er worden tentoongesteld zoals onder andere schilderen, houtbewerking, metaalbewerking, keramiek, papier-maché en gedichten. Ben je nieuwsgierig? Kom dan gezellig langs en bekijk de creativiteit van de deelnemers. Wellicht wordt je geïnspireerd om ook creatief bezig te gaan of misschien heb je zelfs interesse in de aanschaf van een kunstwerk van een van de kunstenaars.
Kijk voor meer informatie op http://www.astridschuitema.nl/Evenement-Kunst-in-Klazienaveen/


Kunst in Klazienaveen: 'Het is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen'

ZO34 28 oktober 2022 17:41

Papier-maché, houtbewerking en schilderijen: vijfentwintig kunstenaars laten aankomende zondag hun kunstwerken zien tijdens Kunst in Klazienaveen. “Mensen maken vaak mooie dingen, maar binnenshuis. Hier kunnen ze het aan iedereen laten zien”, zegt organisator Astrid Schuitema. Corona gooide twee jaar roet in het eten, maar dit jaar kan het doorgaan.

Wijkcentrum de Noorderbreedte in Klazienaveen wordt aankomende zondag omgetoverd tot kunstexpositie. In de hal en de verschillende lokalen komen de meest uiteenlopende werken te staan. “Iedereen is op een andere manier creatief en dat is goed te zien in de werken.”
Olievlek
Het is de eerste keer dat het evenement plaatsvind, maar niet het eerste jaar dat dat is geprobeerd. “Het plan was om dit in 2020 al te doen, maar door alle maatregelen kon dat toen niet”, legt Schuitema uit. Sindsdien zijn de plannen ook behoorlijk uitgebreid.
“Het idee was om het alleen met kunstenaars uit mijn groep te doen”, legt ze uit. Vier jaar geleden kwam Schuitema in Klazienaveen wonen. Al snel besloot ze schilderles te gaan geven. “Ik schilder zelf al een aantal jaar en vind het leuk om die creativiteit te delen met anderen.”
Het viel de kunstenares op dat de kunstwerken die haar cursisten maakten niet alleen goed waren, maar dat er ook zoveel werd gemaakt dat de eersten al weer vergeten waren. “Kunst in Klazienaveen was in eerste instantie bedoeld om oude werken van elkaar terug te zien en dat uiteindelijk aan dorpsbewoners te laten zien.”

Breed aanbod

Van dat kleinschalige idee is zondag weinig meer over: meer dan twintig kunstenaars kunnen hun creaties uitstallen en onder de aandacht brengen. “In de Noorderbreedte zijn meer mensen met kunst bezig en toen heb ik besloten hen ook bij dit plan te betrekken.”
En dat is gelukt: het hele gebouw komt vol te staan met verschillende soorten kunst van zowel amateur- als professionele makers. “Het is een heel breed palet aan expressievormen geworden”, zegt Schuitema. Van keramiek tot aan schilderijen en van tekeningen tot metaalbewerking. “Iedereen uit zijn creativiteit op een andere manier.”

Mensen samenbrengen

Schuitema hoopt op een groot aantal bezoekers. “Mensen vinden het over het algemeen leuk om naar kunst te kijken.” Daarnaast hoopt ze dat de kunstenaars anderen kunnen inspireren. “Sinds de pandemie merk ik dat meer mensen creatief bezig zijn. Omdat ze er eindelijk tijd voor hadden of omdat ze juist tijdverdrijf zochten.”
De Noorderbreedte opent zondag om elf uur haar deuren voor publiek. Elke kunstenaar heeft evenveel ruimte gekregen en heeft de mogelijkheid die ruimte in te richten zoals ze willen. “Sommigen laten één of twee werken zien en anderen zetten veel meer neer.” De hele dag kunnen bezoekers naar de kunst kijken en met de makers in gesprek. “Ik hoop echt twee doelgroepen samen te kunnen voegen.”


Update 17-08-2022: de inschrijftermijn is verlengt tot en met 30-08-2022. Dus indien je nog mee wilt doen, meld je dan snel aan. Er zijn al een aantal kunstenaars die zich hebben aangemeld. 

Update 22-07-2022: Door Corona is het evenement in 2020 niet doorgegaan maar ik ga het weer opnieuw organiseren en wel op zondag 30-10-2022 in de Noorderbreedte !!

Indien je mee wilt doen dan kan je je weer aanmelden door een mail te sturen naar: astrid_schuitema@hotmail.com. Aanmelden kan uiterlijk tot 20-08-2022. Hopelijk doe je mee!

Kunst in Klazienaveen

Mensen zijn op verschillende manieren en om verschillende redenen creatief bezig. Vaak is het een uitlaatklep voor mensen die druk bezig zijn of willen graag iets om handen hebben om hun vrije tijd in te delen. Deze mensen kunnen op hun eigen manier de meest mooie dingen maken. Vaak gebeurd dit binnenshuis in een kelder of op zolder en is er bijna niemand die deze prachtige kunstwerken te zien krijgt. Er zijn dus mensen die creatief bezig zijn maar er zijn ook mensen die het leuk vinden om de creativiteit van anderen te bewonderen. Het zou heel mooi zijn als deze 2 doelgroepen elkaar kunnen vinden tijdens een kunstevenement. Voor de kunstliefhebber bied het de mogelijkheid om kunst te zien die wellicht niet verwacht wordt of waarvan men het niet weet dat er gemaakt wordt. Misschien raken mensen ook wel geïnspireerd om zelf ook creatief bezig te gaan en zich aan te melden bij een cursus of workshop. Het is een kans voor de amateurkunstenaars om hun werk tentoon te stellen en hiervan te leren en te motiveren om vooral door te gaan met hetgeen ze leuk vinden om te doen.

Kunst: Aan kunst valt dan te denken aan schilderijen, tekenen, keramiek, sieraden maken, bloemschikken, boetseren, fotografie etc. 

Doelgroep: De kunstenaars die mee kunnen doen aan het kunstevenement ‘Kunst in Klazienaveen’ betreffen zowel amateur kunstenaars als professionele kunstenaars. De bezoekers die kunnen komen betreffen het algehele publiek. Het is een openbaar evenement waarbij iedereen die wil de kunst kan komen bewonderen. De kunstenaars zullen voornamelijk uit de gemeente Emmen komen dan wel uit de provincie Drenthe. Mocht iemand bijvoorbeeld net verhuisd zijn buiten de provincie maar die wel kunstwerken hebben gemaakt die betrekking hebben op Drenthe dan zouden die ook wel mee mogen doen. Dit zal dan per situatie bekeken moeten worden

Wanneer vind het evenement plaats: zondag 30-10-2022 van 11:00 uur tot 17:00 uur

Locatie: Wijk- en dienstencentrum de Noorderbreedte Meteoor 3, 7891 BD Klazienaveen

Deelnamekosten: 15 euro per persoon.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Aanmelden kan vanaf nu door een email te sturen naar astrid_schuitema@hotmail.com. Stuur een paar foto's mee van de kunstwerken en vermeld je naam, adres, telefoonnummer en emailadres.

De uiterste aanmelddatum is 20-08-2022. Deze datum is verlengt naar 30-08-2022.

Bijdrage van het Dagblad van het Noorden 29-07-2022:

Evenement Kunst in Klazienaveen staat eindelijk voor de deur. Kunstenaars en andere creatievelingen presenteren hun werk
29 juli 2022, 08:34 • Emmer Courant

Astrid Schuitema. Foto: Mediahuis Noord

In multifunctioneel centrum Noorderbreedte wordt op zondag 30 oktober de eerste editie van Kunst in Klazienaveen gehouden. Zowel professionele als amateurkunstenaars presenteren hun werk. Het evenement is een initiatief van Astrid Schuitema uit Klazienaveen.
Aanvankelijk stond de eerste editie van Kunst in Klazienaveen gepland voor juni 2020, maar vanwege de coronapandemie moest het evenement op de lange baan worden geschoven.
Maar over drie maanden beleeft Kunst in Klazienaveen dan eindelijk zijn première. ,,Ik ben heel erg blij dat dit evenement door kan gaan en ik heb er dan ook heel veel zin in”, zegt Astrid Schuitema.,,Kunst in Klazienaveen is bedoeld om kunstenaars uit de regio, zowel professioneel als amateur, zichtbaar te maken. Bij kunst moet je echter niet alleen denken aan schilderen. Mensen zijn op veel meer vlakken creatief bezig.” Kunstliefhebbers raken geïnspireerd,,Voor kunstenaars is het een kans om hun werk te laten zien.”, vervolgt ze. ,,Kunstliefhebbers raken geïnspireerd en gaan zelf creatief aan de slag. Ze kopen dat ene mooie kunstwerk of melden zich aan bij een cursus of workshop. Op deze manier worden dus beide doelgroepen met elkaar in contact gebracht.”
Kunst in Klazienaveen wordt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. Kunstenaars en andere creatievelingen kunnen zich nog aanmelden. Meer informatie: www.astridschuitema.nl

Bijdrage in het Dagblad van het Noorden van 26 oktober 2019.
Bijdrage in de dorpskrant van Klazienaveen van maandag 18-11-2019